Meer Yangshuo, Longsheng en Dali - Reisverslag uit Dali, China van doortjejesse - WaarBenJij.nu Meer Yangshuo, Longsheng en Dali - Reisverslag uit Dali, China van doortjejesse - WaarBenJij.nu

Meer Yangshuo, Longsheng en Dali

Door: Jesse en Doortje

Blijf op de hoogte en volg

15 December 2006 | China, Dali

9 dec. Nadat we op de wandeling van Xingping naar Yangdi gemaakt hadden zijn we Yangshuo in geweest. Leuke mensen ontmoet: Slovenen (Blazh en Katja) en een Australisch/Engels stel (Kate en Keith). Lekker zitten kletsen en drinken tot een uur of 3. Volgende dag (9-12 dus) met de Slovenen en een Chinees die zij ontmoet hadden een fietstocht gemaakt. Wat zijn we sportief! Erg leuk dat we daarna door de Chinees werden meegenomen naar een echt Chinees restaurant waar we 'hotpot' gingen eten. Wij mochten de vis uitkiezen en deze werd vervolgens voor onze neus geslacht(...)
Best lekker gegeten, alleen oppassen de vissekop die er ook inzat niet op te eten. ;-) Daarna nog even de kroeg in geweest.

10 dec. Met een Canadees meisje (Nessy) een wandeling gemaakt naar Moon hill. Deze hebben we uiteindelijk niet beklommen omdat de Chinezen er een handje van hebben om voor allerlei 'bezienswaardigheden' hoge eentreeprijzen te vragen. Onderweg wel een (2000 jaar?) oude boom bekeken. Ook tegen betaling uiteraard. ;-) Nadat we 's avonds wat gegeten hadden wilden we vroeg naar bed, maar we ontmoetten andere Utrechters die in Tibet waren geweest, dus die hebben we even uitgehoord. Hun verhalen hebben onze drang om naar Tibet te gaan erg versterkt!

11 dec. Na veel gezeur een pinautomaat gevonden waar geld uitkwam. (Een bank blijkt trouwens wel 2x 200 euro te hebben afgeschreven, waar wij niks van gezien hebben! Probleem moet volgens ABN AMRO binnen 2 weken opgelost zijn: wij hopen het!) Daarna de bus gepast naar Guilin, alvast treinkaartjes geboekt naar Kunming om vervolgens door te reizen naar Longsheng. Hier hebben we in een shabby hotel overnacht en in een ander hotel gegeten omdat we nergens een restaurant konden vinden...(?) Je merkt dat de mensen in China veel minder indivudualistisch zijn dan in Nederland. Als je eten besteld is dat in 'echte' chinese restaurants niet per persoon, maar je bestelt gewoon wat gerechten die je samen opeet. Je ziet in die restaurants ook alleen maar families die in aparte hokken eten. Dus je hoort heel veel rumoer van andere gasten, maar je kan ze niet zien. Wij zaten met z'n tweeen in een hok aan een tafel die gedekt was voor 12 mensen...Rare gewaarwording.

12 dec. De bus gepakt naar de 'Dragon's Backbone Terraced Ricefields' Op de plaatjes een prachtige scenery, maar toen wij aankwamen miste het zo erg dat je bijna geen hand voor ogen zag! Beetje jammer, maar we waren Canadezen tegengekomen en met hen hebben we toch de rijstvelden beklommen. Af en toe trok de mist op en kon je toch nog zien hoe mooi het was. Uiteindelijk waren we blij dat we het toch gedaan hadden. De link naar deze foto's is:
Vervolgens zijn we naar Guilin gegaan, waar we overnacht hebben in een mooi hotel. in deze plaats kwamen we nog een vrouw tegen met allemaal platgeslagen ratten eraan. Die eten ze hier. Eet smakelijk!

13 dec. In de ochtend de trein gepakt (duurde 22 uur) naar Kunming. We hadden zogenaamde 'hard sleepers' geboekt. Dit zijn eenvoudige bedden in coupeetjes van zes. Onze coupeegenoten waren allemaal Chinees maar erg aardig. Ze spuugden gelukkig niet zo veel. Dat zie je hier ook heel vaak dat mannen onwijs lopen te rochelen en te spugen op de grond (zelfs in de bus). In de naastgelegen coupe zaten chinese kinderen die voor ons liedjes gingen zingen, waarop wij wat Nederlandse liedjes voor hun gingen zingen. We kregen groot applaus van de gehele coupe. was erg leuk. Om 22.00 uur stipt ging het licht uit en moesten we dus gaan slapen. Dat lukte gelukkig aardig.

14 dec. Rond zes uur 's ochtends kwamen we aan. Toch wel een beetje brak, maar we besloten toch door te reizen naar Dali. Kunming schijnt wel een leuke stad te zijn voor 1 a 2 dagen, maar we verlangden naar een wat relaxtere en rustigere omgeving. En dat hebben we zeker in Dali gevonden. Rustig hostel met een tuin. Gelukkig hebben we mooi weer. Overdag schijnt de zon en is het wel 20 graden (in de zon, in de schaduw 10 graden kouder). 's Avonds koelt het alleen wel heel erg af en moeten we onze warme jassen weer aan doen. Die dag eerst even wat geslapen en daarna het plaatsje in geweest. We vinden Dali opzich wel een leuk stadje. Heel schilderachtig. Maar het is aan de andere kant ook wel heel toeristisch. Het stikt hier van de Chinezen. Westerse toeristen zijn hier niet zoveel, waarschijnlijk omdat het laagseizoen (winter) is. Je hebt hier leuke barretjes, maar verder komt het op ons over als het Volendam van China....Een beetje te gekunsteld.

15 dec. Heerlijk uitgeslapen en in de tuin van het hostel in de zon een 'banana pancake' gegeten. Daar zijn we intussen een beetje verslaafd aan geraakt. Daarna naar de 'tree pagodes' gelopen. mooie hoge gebouwen met daarachter een tempelcomplex. We hebben dit alles van een afstandje bekeken omdat we de entree nogal hoog vonden (evenveel als drie overnachtingen). Daarna zijn we naar het nabij gelegen meer gelopen. Ook mooi. 's Avonds in een tibetaanse stijl eetcafe kwamen we twee andere Nederlanders tegen waar we de hele avond mee hebben zitten kletsen.

16 dec. Deze dag stond in het teken van een grote klim/wandel tocht (van totaal meer dan 20 km schatten wij.) Vanuit het hostel kijk je uit over prachtige bergen. Deze bergen hebben we beklommen. Eerst ongeveer langs een pad van ong. 3 kilometer lengte bergopwaarts tot een hoogte van meer dan 2500m. Je kon merken dat de lucht hier wat ijler werd, want we raakten best snel buiten adem. Het waren heel steile weggetjes langs o.a. een begraafplaats. De graven worden gewoon nog met de hand uitgehakt. echt ongelofelijk hoe hard mensen hier werken. We kwamen uit bij een tempel, die bezocht en toen 11 km ten zuiden gelopen in de hoop een andere tempel te zien. Die kwamen we uiteindelijk niet tegen, maar het was een mooie wandeling over een goed pad langs watervallen en kloven. Op een gegeven moment zijn we weer afgedaald. Ook echt schitterend. Een ruig pad langs een wilde rivier. Onderweg kwamen we ook langs een aantal groeven waar stenen werden uitgehouwen. Omdat het nog een lang stuk lopen was hadden we een lift gekregen van een steenhouder die met een traktor ook weer naar de bewoonde wereld ging. We werden gigantisch heen een weer geschut omdat de weg zeer hobbelig was met enorme gaten, maar het was heel leuk om mee te maken. 's Avonds trakteerden we ons op een heerlijk diner. Dit restaurant/cafe had een open haard die ons lekker warm hield. Het was echt een fantastische dag.

Voor foto's van Dali zie:

17 dec. We pakken zo de bus naar Lijang. Waarschijnlijk ontmoeten we daar de slovenen de we ook al in Yangshou hebben ontmoet. Tot snel!

• 17 December 2006 - 22:24

Yolbert:

We volgen jullie avonturen op de voet. Hoe kunnen jullie straks ooit weer aarden in Nederland?

• 18 December 2006 - 21:49

Rietje Boshuizen:

Lieve doortje en Jesse.Wat verschrikkelijk leuk om jullie vakantieverhalen zo om de paar dagen te kunnen lezen. Vooral die foto's erbij, zijn erg leuk.Wat zien jullie fantastische mooie dingen, allemaal NOVIB kalenderplaten. Zondag is het met het bellen echt mis gegaan eerst had Wim zijn Mobiel uit en wij hadden voor het eerst ons huis opengesteld voor eenzame mensen uit de kerk dus waren daar heel druk mee. Het tweede s.m.s je kwam van jullie op mijn mobiel en die had ik vervolgens nog uit. We dachten nieuwe kans op Wim zijn mobiel en die hadden we de hele middag stand by. Niets aan te doen, hopelijk heb je het s.m.s je van Wim gehad dat we in de herkansing gaan op woensdag tussen drie en vier uur ned. tijd.Als dit niet lukt maakt het niet uit hoor . Ik vind het al erg leuk om jullie verhalen te lezen en de foto's te zien. Nou lieve kids ik stop met schrijven het is elf uur en ga lekker slapen. heel veel geluk , pas goed op elkaar en geniet ervan.De dikste kussen voor jullie het ga jullie goed. ma.avond 18 dec.22,00 uur. gr. wim en riet ook de groetjes van annemarie en sophietje.

• 19 December 2006 - 15:10

Laurens P:

Ha Jesse en doortje,

leuk hoor om te lezen. Heel veel plezier daar en denk eventjes aan het weohdh-kerstdiner morgen.. ;-)
    groet!

• 21 December 2006 - 09:51

Kees V/d Hulst :

ik ben jaloers als ik jonger van lichaam was ging ik jullie vragen als je terug kwam hoe ik het beste kon reizen met mijn geest zit ik bij jullie goede kerst met daarna een speterend begin hoog in tibet of waar ook? gr kean

• 24 December 2006 - 08:38

Hugo:

Hoi Doortje en Jesse, het is heel leuk om jullie berichten te lezen en jullie foto's te zien. Ik wens jullie een paar hele fijne en aparte kerstdagen.
    Groeten,
    Hugo