Galapabamos! - Reisverslag uit Quito, Ecuador van doortjejesse - WaarBenJij.nu Galapabamos! - Reisverslag uit Quito, Ecuador van doortjejesse - WaarBenJij.nu

Galapabamos!

Door: Jesse en Doortje

Blijf op de hoogte en volg

09 Juli 2012 | Ecuador, Quito

Foto´s behorende bij onderstaande verhaal: http://www.mijnalbum.nl/Album=MQCXBJFM

23 juni
Goede vlucht gehad met overstap in Houston. De aankomst in Quito was sprookjesachtig: superveel lichtjes verspreid over de bergen. We hadden in nederland al een hostel gereserveerd en werden door hen opgepikt op het vliegveld. We warden hartelijk ontvangen door de gastvrouw, het was een mooie en rustige kamer, dus lekker slapen.

24 juni
Jetlag! Vroeg op, want we waren al heel vroeg wakker. Na het ontbijt de oude stad bezichtigd. 2 mooie kerken bekeken en een toren beklommen met mooi uitzicht over stad. Daarna vroeg weer terug in het hostel om om 8 uur al weer in slaap te vallen. We waren doodop!

25 juni
Wederom vroeg op. Helaas was het een druilerige dag. Maar we waren “on a mission”: langs een aantal reisbureaus gegaan om te informeren naar een last minute reis naar de galapagos eilanden. Uiteindelijk voor een heel goede prijs een reis geboekt van 8 dagen op een luxe boot (www.yolitayacht.com) en vervolgens 3 dagen extra in een hotel. :-) ´s Avonds gegeten met een Amerikaans meisje in de wijk Mariscal. We waren nog steeds doodmoe, niet alleen door de jetlag maar ook door de hoogte. Quito ligt namelijk op 2800 meter hoogte en dat voel je in je hele lijf: je bent sneller vermoeid en soms is het wat lasting ademhalen.

26 juni
Opnieuw on a mission! Dit keer op zoek naar een language school. We merken dat het nog al handig is als je spaans spreekt... ;-) Ook leek het ons leuk om in een gastgezin zitten. Beide waren snel geregeld. 5 banken afgeweest om de betaling van de reis te regelen. Daarna nieuwe oplaadbare batterijen geregeld voor onze steripen (apparaatje om water te zuiveren). ´s Avonds heerlijk gegeten bij een echte Chinees.

27 juni
Onze eerste spaanse les: estudiamos espagnol! We hebben een hele goede aardige leraar, Fredy. Na de les kennis gemaakt met de vrouw des huizes van ons gastgezin, Rebeca. Ze woont met haar zoon Jose en haar hond Roco vlakbij de Spaanse school. Wat zijn de mensen hier aardig! Het werkt echt goed om op deze manier spans te oefenen en het leven van de mensen hier op een andere manier mee te maken. In de middag zijn we met de teleferico (kabelbaan) de berg geweest. mooi mooi uitzicht over de stad en de vulkanen rondom de stad.

28 juni
Wederom spaanse les in de morgen. ´s Middags op pad om snorkelspullen te kopen voor onze boot trip op de Galapagos. Ook naar een museum geweest waar ze heel mooie stenen en gouden voorwerpen uit de geschiedenis van Ecuador hadden. Later in de middag hebben we afgesproken met een paar duitse meiden die we hebben ontmoet en foto's gekeken van hun trip naar Peru, Bolivia en Chili. daarna avond eten bij het gastgezin waarbij we ons pasgeleerde spaans in de praktijk konden brengen. erg leuk om te merken dat we het al een beetje kunnen!

29 juni
Voorlopig onze laatste spaanse les. heerlijk geluncht (een zogenaamde almuerzo) en daarna naar de kapper geweest voor een coiffure 'con la machina' (Jesse, niet Doortje). In de middag gerelaxt de was gedaan en doortje heeft kaartjes gemaakt om spaanse werkwoorden te leren (zelfde als op de spaanse school). Morgen vroeg op, want we gaan de Cotopaxi ( vulkaan) beklimmen!

30 juni....
Om zeven uur met een groep in de bus naar de vulkaan Cotopaxi. Onderweg fietsen op de bus geladen en een paar uur laten arriveerden we aan de rand van de Vulkaan (4000 meter). Vanaf daar met een gids naar de ´refuge´ gelopen. Zie foto´s van ons op 4800 meter. Dat was best pittig. Doortje had het gevoel van een kater, bij Jesse ging het beter. Bij deze hut wat geacclimatiseerd en toen de laatste tweehonderd meter door de sneeuw en over rotsen naar de rand van de gletjser. Veel wind, sneeuw en kou, maar een hele leuke uitdaging. Gelukkig hadden we in een dorpje wat we passeerden handschoenen van alpacawol gekocht! :-) Toen weer afgedaald naar de bus waar de fietsen klaarstonden om de af te dalen tot aan een meer. Doortje had echt last van lichte hoogteziekte, bij Jesse ging het toen nog allemaal heel goed (kwam later pas). Respectievelijk met een lekker vaartje naar beneden gedenderd (Jesse) en rustig aan, vol in de ankers (Doortje). Heerlijk gelunched en toen weer met de bus terug naar Quito. Aangekomen bij Rebeca heel vroeg naar bed gegaan vanwege onze ´hoogte kater´.

• 10 Juli 2012 - 14:09

0ma:

Geweldig om jullie ervaringen te lezen.
    Ik ben niet op de Galapagos-eilanden geweest! Dit is voor mij helemaal onbekend. Je komt hier in aanraking met gebieden op/en onder water.Is het vooral snorke
    Ien,wat jullie doen of wordt er ook gedoken?
    Ik ben/was bang onder water!
    Maar ik begrijp wel dat er een wereld voor je open gaat!
    Heel veel plezier en lifs,oma