Born of Fire - Reisverslag uit Puerto Ayora, Ecuador van doortjejesse - WaarBenJij.nu Born of Fire - Reisverslag uit Puerto Ayora, Ecuador van doortjejesse - WaarBenJij.nu

Born of Fire

Door: Jesse en Doortje

Blijf op de hoogte en volg

09 Juli 2012 | Ecuador, Puerto Ayora

Foto´s behorende bij het verslag hieronder: http://www.mijnalbum.nl/Album=XBKGIQOX
(Zelf even de hele link kopiëren t/m de 2e X dus, krijg hem niet goed. Tevens op 12/7 extra foto´s geupload in quito)

1 juli
Zo fit als een hoentje!! De slaap heeft ons goed gedaan. Afgescheid genomen van Rebeca en met de taxi naar het vliegveld. Prima vlucht naar de Galapogos eilanden. Op het minivliegveld Baltra stond de rest van de groep (vooral jonge mensen) ons al op te wachten. Op de boot werd de voltallige bemanning (stuk of 8 ) in matrozenpakjes aan ons gepresenteerd. Cocktailtje erbij en de toon was gezet. We zaten met 14 andere reizigers op de boot. Vijf Amerikanen, twee Canadezen, twee Spanjaarden, een Duitse, een Fransoos, een Engelse, Italiaanse en een Australier. Zeer gemixt dus. Hele leuke groep. Onze hut was erg mooi, dus we waren helemaal in ons nopjes. Eerste eiland bezocht (isla santa cruz) om de eerste zeeleeuwen te zien. Ongelooflijk hoe dichtbij je kunt komen. Helemaal niet bang voor mensen. Flamingo gespot, gesnorkeld en toen weer terug naar de boot. Op naar Isla Genovesa.

2 juli.
Ja, dan merk je wel dat je op een boot slaapt. In de nacht waren we van Isla santa cruz naar isla genovesa gevaren. Best een eindje over ruige zee. Dus met de benen en armen wijd in bed liggen voor wat stabiliteit. ;-) Om half zeven gaat de bel voor het ontbijt. Daarna het eiland op. Heeeel veel vogels (o.a. redfooted boobies, fregat bird, tropical bird) en zeeleeuwen. Daarna snorkelen naar haaien. Dit deden we vanuit kleine rubberboten. De zee was ruig (Doortje werd zeeziek en moest overgeven), maar Jesse hield het goed vol, alleen geen haaien op dat moment (latere dagen wel gespot, zie foto jesse snorkelend met haai). ´s Avonds nog een prachtige wandeling bij zonsondergang over de lavavelden (de eilanden zijn allemaal ontstaan uit vulkanen) en een uil gezien. Daarna het voortreffelijke avondeten: we zijn echt verwend.

3 juli
´s Nachts van isla genovesa naar isla barlolomé gevaren. Dit keer maar een zeeziekpilletje genomen en dat hielp, al word je er wel heel suf van. De volgende ochtend ging de wekker weer vroeg, rond zes uur en waren we er niet uit te branden. Zo versuft door die pil. Een vulkaan beklommen en vandaaruit prachtig uitzicht over de omliggende baaien. Daarna gesnorkeld en o.a. een haai, schildpad, zeeleeuwen sting ray (ze zwemmen allemaal om je heen) en mooie vissen gezien. wandeling over het strand waar je vanaf het strand de haaien kon zien zwemmen. Vervolgens naar het nabij liggende isla Santiago. Daar een prachtige wandeling over lava gemaakt dat de vorm had van naast elkaar liggende touwen. Kortom: een topdag!

4 juli
´s Nachts naar Isla Isabela gevaren. ´s Ochtend een paar uur durende wandeling door de modder en regen naar de rand van een vulkaan. Heel een trok de mist weg en konden we in de krater kijken. ´s Middags een bezoek gebracht aan een centrum waar ze landschildpadden groot laten worden, om ze daarna in de natuur weer uit te zetten. Daarna nog even gerelaxed in het dorpje. Heerlijke atmosfeer. Het echte eilandleven!!!

5 juli
´s Nachts lange tocht naar de andere kant van het eiland Isabela. Weer een erg ruige zee. ´s morgens de mangroves van Elisabeth bay bezocht met een rubberboot. Heel veel zeeleven gezien: zeeschildpadden, golden stingrays, diamond stingrays, zeehonden en pinguins. Daarna tijdens de lunch doorgevaren naar Tagus cove. Onderweg walvissen gezien, fantastisch gezicht! Bij Tagus cove een heuvel beklommen, waarbij weer een mooi uitzicht over een krater. Ook flightless cormorant gezien: vogels die dus niet kunnen vliegen, maar supergoed kunnen zwemmen, duiken en vissen. ´s Middags weer gesnorkeld, blijft echt supermooi! Schildpadden gezien en ook een zeehond. Na het eten een mooie BBC film gezien over het ontstaan en het leven op de Galapagos (de film heet Born of Fire, refererend aan het ontstaan van de eilanden uit vulkanische activiteit).

6 juli
Na het ontbijt direct gesnorkeld. Wel leuk, echter allebei waren we een beetje gammel door de antizeeziekpilletjes. Daarna Bahia Urbina bezocht, waar je een gigantische hoeveelheid landiguana´s hebt (een soort leguanen). ´s middags was er weer een snorkeltrip, maar die hebben we geskipt om eens lekker bij te slapen. Het is echt een pittig programma!

7 juli
Rabida Island. Je had een strand met heel rood zand en een met zwart zand. Heel veel blue footed boobies zien vissen. Ze vliegen hoog in de lucht en storten zich dan met een noodgang op een school vis. Op weg naar boven happen ze dan een visje mee (als ze mazzel hebben). Op de terugweg zagen we nog een bijzonder sort havik, de short eared hawk. ´s Avonds had de crew voor ons een afscheidsmaal gemaakt, inclusief een grote taart. Erg aardig.

8 juli
Vroeg op voor een laatste rondje met de boot rond Daphne island. Spullen gepakt en weer aan land gezet. Een deel van de groep vloog gelijk weer door, maar ongeveer de helft van de groep (Sandra, Fred, Marta & Gerard, Phil & Judy) bleef nog langer op de Galapagos, net als wij. Met z´n allen de bus gepakt naar het eiland Santa Cruz, waar we nu verblijven in de plaats Puerto Ayora. Hier aangekomen gelijk onze baggage gedropt bij het door ons vooruit geboekte hostel, helaas een nogal afgeragde plek, maar ja: we hadden de helft al betaald… Hierna zijn we het dorpje gaan verkennen, waarbij we o.a. het Charles Darwin Research center bezochten. Hier wordt veel onderzoek gedaan en hard gewerkt aan het voortbestaan van de Galapagos eilanden en zijn bijzondere flora en fauna. Ook worden er schildpadden en iguana´s gefokt. Helaas is de goeie oude Lonesome George net overleden… Daarna gelunched en teruggegaan naar ons hostel. We vonden het nogal luidruchtig, oud en vies, dus gingen we bij de bazin ons geld terugvragen. Dit nadat we eerst een ander, veel beter en goedkoper hostel hadden gevonden. De spaanse lessen wierpen echt hun vruchten af, want we kregen inderdaad ons geld terug! :) Daarna met onze vrienden van de bootreis geborreld en gegeten, supergezellig!

• 10 Juli 2012 - 08:42

Aukje:

Wat een avonturen!!! Gelukkig zijn jullie nu weer terug op het vaste land. Ik word al misselijk als ik lees van alle schommelingen! :)

• 10 Juli 2012 - 11:25

Oma:

Hallo Globetrotters! Wat leuk om jullie ervaringen te lezen!
    De tochten om-en naar- de verschillende eilandjes is een belevenis, waarmee je een heel ander stukjevan Zuid-Amerika mee maakt; en vooral ook de diepte ingaat!
    heel veel goeds en liefs! oma

• 14 Juli 2012 - 19:14

Yolbert:

Geweldige avonturen! Niet te geloven. Ga zo door! Ga bij het snorkelen niet naar de haaien (letterlijk)...
    Hebben jullie ons sms-je gehad?
    Liefs,
    Yolbert

• 15 Juli 2012 - 19:49

Mama Rietje:

Lieve Door en Jesse,wat ontzettend leuk dat jullie nu je bijna een maand weg bent al zoveel samen hebben beleefd.Vooral die tocht naar die vulkaan van 4000 meter leek mij erg spectaculair!!Geniet en pas goed op elkaar.Liefs,dikke zoenen van jullie moeder.

• 18 Juli 2012 - 12:48

Brechtje:

Zag in de tam-tam de link naar deze pagina... wat een prachtige reis en jaloersmakend mooie foto's! Ik heb weer een nieuwe reisbestemming op mijn verlanglijstje erbij! Geniet ervan, groetjes uit een regenachtig NL!