Kunming - Reisverslag uit Kunming, China van doortjejesse - WaarBenJij.nu Kunming - Reisverslag uit Kunming, China van doortjejesse - WaarBenJij.nu

Kunming

Door: Doortje en Jesse

Blijf op de hoogte en volg

24 December 2006 | China, Kunming

23 dec. Aangekomen in Kunming, na een enerverende rit in de zogenaamde sleeperbus. Van slaap komt in de praktijk echter niet zoveel terecht vanwege de staat van de weg en de stuurmanskunsten van de chauffeurs.
Op zoek gegaan naar een goed hostel, wat ondanks het gebruik van onbekwame taxichauffeurs (die de weg gewoon niet weten in hun eigen stad, en dus maar wat gaan rondrijden) toch gelukt is.
Het hostel waar we nu verblijven is uitstekend. Het beste tot nu toe als het gaat om de gezamelijke faciliteiten. Je hebt hier een bar, het is hier binnen betrekkelijk WARM (dat is echt nieuw voor ons in China). Omdat we best wel kapot waren van de reis slechts een beetje rondgesjokt door het centrum en wat geslapen. 's Avonds gezellig wat gedronken en gegeten in het hostel met andere reizigers.

24 dec. Wederom niet zo veel gedaan. Lekker op het dakterras in de zon gezeten en gekletst met andere backpakers. het is nu kerstavond, maar we denken dat we daar niet zoveel van zullen merken. Onze kamergenote (francaise) gaat een fles franse wijn kopen en dat is het zo'n beetje... We hebben vandaag een beetje nagedacht over waar we naartoe willen reizen. Waarschijnlijk gaan we niet direct naar Vietnam (Hanoi) maar blijven we nog even in China, nog iets in zuidwestelijke richting. Het schijnt daar prachtig te zijn (mooie rijstvelden en oerwoud). En vervolgens hebben we een mooie doorreismogelijkheid naar Laos. We zien morgen wel wat we echt gaan doen...

• 25 December 2006 - 22:22

Annemarie:

hey lieve door en jesse, bedankt voor jullie mailtje. Hier is het nu echt kerst, kan me voorstellen dat het voor jullie heel anders voelt. Wel gek dat jullie er niet bij zijn! Over twee weken is het voor mij ook zover, het wordt nu echt spannend. Ik vind het erg leuk om jullie verhalen te lezen en foto's te bekijken om zo op de hoogte te blijven van jullie reis. Voordat ik vertrek lijkt het me leuk om jullie nog even te bellen. Doe voorzichtig en geniet ervan! kus an

ps; wanneer komen er weer nieuwe foto's?

• 26 December 2006 - 18:56

Channah:

Ha Jesse en Door! Ben vandaag weer even ge-updated: heb even alles bij-gelezen. Wat gaaf om al jullie verhalen te lezen en foto's te zien! Het is hier nu Kerst, zal wel raar idee zijn voor jullie. Geniet ervan en liefs, Channah

• 27 December 2006 - 10:21

Maaike Verbrugge:

Hoi Doortje,
    Viaviavia vernomen dat je op reis bent en was benieuwd waarheen dus via waarbenjij.nu even je naam gezocht en voila je site gevonden!
    Wat een fantastische reis ben je aan het maken! Hele mooie verhalen en foto's! Zal je mailtje ook meteen ff beantwoorden ;-)
    Heel veel reisplezier nog!

Veel liefs,
    Maaike

• 27 December 2006 - 12:31

Riet:

hoi lieve kinderen, wat fantastisch om jullie zo per p.c te kunnen volgen. Zoals je wel weet ligt het boek van China permanent open en achtervolg ik jullie bijna twee dagelijks. We hebbeb net de foto`s bekeken en die zijn fantastisch mooi.Ik kan me haast niet voorstellen dat jullie zo in die bergen wandelen en zulke mooie foto`s kunnen maken. Ik ben erg blij dat we door dit kontact zo dicht bij erkaar kunnen zijn. Nu lieve kids ik wens jullie het allerbeste toe,een hele fijne jaarwisseling met leuke mensen om jullie heen.Dikke kussen van ons en tot horens Riet

• 27 December 2006 - 17:26

Ingrid:

Lieve Jesse en Doortje, ik lees vol spanning mee met jullie avonturen. Kerst in China... weer een nieuwe ervaring! :-) Alvast een prachtig, avontuurlijk en knallend nieuwjaar gewenst! Take care. Liefs, Ingrid

• 30 December 2006 - 11:02

Yolbert:

Geweldige verhalen hebben jullie te vertellen! Wat een belevnissen!
    Goede jaarwisseling met veel chinees vuurwerk!
    Zie verder onze mailtjes en smsjes
    Liefs Yolbert

• 30 December 2006 - 15:25

Anke:

Ik las in de NRC dat er door aardbeving bij Taiwan. verbindingen in de zeebodem zijn vernield, waardoor internet en mailen bemoeilijkt is.Het schijnt vooral voor amerika te gelden.Hopelijk worden jullie niet gehinderd met de communicatie!! Bij mij alles goed. Goede jaaewisseling: waar en met wie????? Heel veel liefs.

met wie????

• 31 December 2006 - 14:18

Oom Ar:

ik zit nu gezellig met je vader aan de computer. Het is oudejaarsdag.Je moeder zit beneden met tante Leidy te kletsen over van alles en nog wat.
    Het weer is somber , zwaar bewolkt maar in het geheek niet koud voor deze laatste dag van het jaar Het is 10 graden. Daar moeten jullie natuurlijk om lachen. Het zal in China el heel wat warmer zijn.
    Inmiddels staat je moeder naast me om te kijken wat ik aan jullie zit te schrijven.
    Lieve Doortje en Jesse ik ga stoppen want ik heb te veel pottenkijkers.
    De hartelijke groeten van tante Leidy en oom Ar.

Kusjes en goede reis.