Gelukkig nieuwjaar! - **FOTO UPDATE** - Reisverslag uit Peking, China van doortjejesse - WaarBenJij.nu Gelukkig nieuwjaar! - **FOTO UPDATE** - Reisverslag uit Peking, China van doortjejesse - WaarBenJij.nu

Gelukkig nieuwjaar! - **FOTO UPDATE**

Door: Doortje en Jesse

Blijf op de hoogte en volg

01 Januari 2007 | China, Peking

We zijn nu in Laos en internet werkt hier iets beter dan in China, dus 2 uur de tijd genomen om e.e.a. up te loaden. :-)

Foto's van Habo, het hill tribe festival:

Foto's van Kunming en Yuanyang:

Omdat we heeeeeel blij zijn dat we eindelijk wat kunnen typen plaatsen we even 1 lang bericht i.p.v. 3 kleinere onder verschillende kopjes. I.v.m. de aardbeving in Taiwan is internet in Azie een ramp! Het duurde ong. een half uur om op deze pagina te komen...

24 dec. vervolg- Het werd een leuke kerstavond; het hostel had een kerstdiner voorbereid voor iedereen die er verbleef. Erg leuk en gezellig! Grappig detail was dat ze allemaal verschillende (Westerse) gerechten in willekeurige volgorde serveerden. Pannekoeken, groenten, pizza, taart, soep, etc.
Na het kerstdiner volgde een armpjedrukwedstrijd, welke ik (Jesse) gelijk in de eerste ronde verloor... :( (Gelukkig bleek de jongen van wie ik verloor het sterkst van het hele hostel, dus was de deuk in mijn mannelijke ego niet zo heel groot). Daarna gezellig met iedereen gekletst en biertjes gedronken tot een uur of 3.

25 dec. UItgeslapen en naar Xi Shan geweest. Dit is een berg waarop verschillende bezienswaardigheden te zie zijn. Wij zijn naar de Dragon gate geweest, een gangenstelsel dat in de berg uitgehakt is door een monnik. In een paar nisjes staan buddha beelden en het uitzicht is prachtig.
Op zich was het een leuk uitstapje, maar niet overweldigend. Terug in Kunming zijn we naar de Walmart geweest (welke in in Kerstsfeer was..), een grote supermarkt waar je naast de standaard Amerikaanse producten ook traditionele Chinese producten kunt vinden. Je kunt hier je eigen vis ophengelen uit een aquarium,
varkenspoten/-snuiten kopen, gefrituurde vogeltjes proeven, etc. Merry Christmas!!!

26 dec. 's Ochtends vroeg opgestaan om naar de Bamboo temple te gaan. Dit is een zeer oud Boedistische tempelcomplex met daarin heel bijzondere manhoge kleien beelden, door een kunstenaar gemaakt in de 19e eeuw. We kregen een rondleiding van een aardige bezoekster, die ons uitlegde wat al de beelden betekenden.
De beelden deden ons denken aan de schilderijen van Jeroen Bosch omdat de uitdrukkingen en poses soms realistisch, soms surrealistisch waren. Helaas mochten we geen foto's maken...
Daarna weer teruggegaan met de bus naar Kunming, waar we de Yuantong tempel bezochten. Mooi, maar het meest indrukwekkende was wel dat de monniken begonnen te zingen zodra we de tempel inkwamen. Prachtig!!! Op de terugweg zijn we door het nabijgelegen park gelopen, waar een heuse meeuwenkolonie zetelde. Dit leverde
spectaculaire beelden op als ze tegelijk omhoog vlogen. 's Avonds hebben we met Eleonora, een Frans meisje, wat gegeten bij een restaurantje in de buurt van het hostel.

27 dec. Kunming verlaten, in de richting van Yuanyang. Het was een lange reis in een oude bus over slechte wegen. De bus zat stampvol met mensen en goederen (slijpmachines, lasapparaten, etc.), maar uiteindelijk het doel bereikt, ondanks de niet al te bemoedigende borden langs de weg als
'long descent: make sure your brakes perform well' -alleen dan met 10 spelfouten natuurlijk ;) In Yuanuang aangekomen belden we Jacky Wen op, een Chinees die heel goed Engels spreekt, wiens telefoonnummer we kregen van Fransen in het hostel in Kunming. Met hem wat gegeten (leuk detail: we vroegen de serveerster een foto van ons 3-en te maken, maar ze hield de camera verkeerd om - met de lens naar zichzelf toe! :-) ) en daarna regelde hij een slaapplaats voor ons
in een hostel midden in de rijstvelden. De eigenaar kwam ons ophalen in zijn SUV, waarna we 10min in het donker over de paadjes in de rijstvelden naar het hostel liepen. Jacky ging mee. Hij was onze bron van informatie, omdat er van dit gebied geen info in de Lonely Planet stond.

28 dec. De mensen in het hostel (en Jackie ook trouwens) waren zo aardig! We werden meegenomen naar een viewpoint om de zonsopgang te zien (ong. 7 uur). Dit was werkelijk schitterend! Geel-oranje licht over de uitgestrekte rijstvelden, welke gevuld waren met water. Helaas kunnen we momenteel de foto's niet uploaden omdat
het internetverkeer momenteel heel erg traag is, waarschijnlijk doordat de onderzeese leidingen grotendeels verwoest zijn door de aardbeving in Taiwan. Na zonsopgang een Chinees ontbijt gehad (Noedels) en een minibusje gehuurd om naar Ha Bo te gaan, een dorpje van de hill tribe "Hanni". Deze stam gelooft niet in god(en), maar in de
natuur (ze hebben bijv. een heilige boom, i.p.v. een beeld dat ze vereren.) We bezochten hen omdat er een festival was om hun nieuwjaar te vieren, 2 dagen feest! We werden helemaal opgenomen in het feestgedruis: eten, drinken, roken, etc. De mensen waren hier hartverwarmend aardig en gastvrij. Het beste eten was klaargemaakt
en ze waren vereerd als je bij ze aan tafel ging zitten. De gerechten bestonden uit o.a. sprinkhanen, bamboerupsen (lekker), visachtige slangen, gefrituurde kuikentjes, etc. De hele hoofdstraat was gevuld met tafels met eten, de eerste 100m vrouwen, daarna mannen. De vrouwen waren allemaal in traditionele klederdracht, dit keer niet voor de
toeristen, maar echt! Leuk trouwens dat we de enige toeristen waren, samen met een Belgisch meisje. Grappig detail: de WC was enigszins anders dan wij gewend zijn -een grote betonnen put waar wat gaten boven gemaakt zijn, waar iedereen comfortabel boven kan hurken... Waar het toilet was hoefde je niet te vragen; je kon hem van 100m afstand ruiken! ;)
Van dit bezoek hebben we veel (mooie) foto's, hopelijk kunnen we die later uploaden. De mensen vonden het leuk als je foto's maakte en ze vervolgens liet zien. We zullen ze opsturen naar Jacky, die ze vervolgens bij de mensen zal bezorgen. Toen we weggingen kregen we allemaal van het eerdergenoemde eten mee en op de terugweg hebben we nog
een mooie zonsondergang gezien. 's Avonds leerde Starry (de "guesthouse manager") Jesse wat Chinees en Jesse haar Engels.

29 dec. Senny (eigenaar van het GH) reed ons naar Yuan Yang met zijn SUV, relaxed want de wegen waren slecht en het was toch zo'n 40 min. rijden. Onderweg allemaal varkens, geiten, kindertjes, etc op de weg. Het leven van de mensen hier speelt zich echt af rond de weg. Kinderen spelen in de berm, wat soms best gevaarlijke situaties met zich meebrengt.
In Yuan Yang lekker gegeten bij vrienden van Jacky en de bus naar Jiangcheng geboekt voor de volgende dag.

30 dec. Vroeg (7.30u) de bus gepakt, waarin we een Pools meisje ontmoetten die in Shanghai woont en nogal een negatieve kijk op het leven heeft (en de Chinese cultuur in het bijzonder). De bus en de wegen waren wederom erg slecht en onverhard, vooral het stuk van Luchun (waar we overstapten) naar Jiangcheng. We zijn inmiddels wel wat gewend qua spugende, kotsende, rokende Chinezen, maar de
rit was slopend. Chinezen kunnen slecht tegen reizen; elke busrit zijn er minstens 4 mensen die uit het raam hangen om over te geven. Niet zo smakelijk als iemand een paar uur lang naast je kokkende geluiden zit te maken en het uitzicht door je raampje is vertroebeld door de maaginhoud van degene die voor je zit... Na bij elkaar 9 uur in een schommelende, overvolle,
stinkende, met kots beklede bus aangekomen in Jiangcheng, waar we overnacht hebben in een hotel boven het busstation.

31 dec. Weer in de bus! Nog 7 uur naar Jinghong, de hoofdstad van de Xishuabanna regio. Weer slechte wegen, maar gelukkig een iets betere bus. Het Poolse meisje op een nette, maar overtuigende wijze gedumpt (waren we echt zat) en een hostel opgezocht. Hoewel we erg brak waren van 2 dagen in de bus 's avonds een kroeg opgezocht, waar we met 2 Zweden en een oude Australische hippie het nieuwe
jaar ingegaan zijn. Het was best gezellig, alleen niet heel spetterend. Meer dan 3 vuurwerk knallen hebben we niet gehoord. In ieder geval: GELUKKIG NIEUWJAAR ALLEMAAL!!!

01 jan. Laat opgestaan en naar de Blind massage school gegaan. Hier werken een aantal blinden die zijn opgeleid als masseur. We hebben allebei heerlijk een uur lang liggen genieten!

• 01 Januari 2007 - 15:02

Charlotte S.:

Lieve Jesse en Doortje!
    Jullie ook een heeeeeeel gelukkige 2007 toegewenst! :-) Jullie zijn het jaar goed begonnen met een fijne massage ;-) Groot gelijk! Jullie hebben de afgelopen dagen weer een boel meegemaakt, ben benieuwd naar de foto's, die komen vast gauw. Hier was oud- en nieuw erg regenachtig! Weer een groot vuur voor de IBB-spar en lekker vuurwerk afgestoken!!

Veel liefs,
    Charlotte

• 01 Januari 2007 - 17:52

Leonieke:

Lieve Door en Jesse,
    Eindelijk kan ik dus op jullie site kijken! Super leuk om al jullie avonturen te lezen! Een heel gelukkig 2007 toegewenst! Hier vanuit containervillage drijfnat vuurwerk bekeken!haha

Veel Plezier, kus Leonieke

• 01 Januari 2007 - 18:14

Mirandoah:

Beide een Godt nyttår van Miranda uit Noorwegen .Ik heb het allemaal weer gelezen er is weer een hoop gebeurt en jullie hebben een hoop meegemaakt.Op naar het volgende avontuur.
    Gelukkig NIeuwjaar en een goed 2007.
    Miranda uit Fyresdal.

• 01 Januari 2007 - 19:33

Yolbert:

We genieten van jullie beeldende beschrijvingen. Af en toe lopen ook ons de rillingen over de rug. Vooral het eten intrigeert ons. Lever tzt maar de recepten.
    Nogmaals een avontuurlijk en gelukkig nieuwjaar!

• 02 Januari 2007 - 07:26

Stefijn:

Gelukkig nieuwjaar en veel reisplezier!

• 02 Januari 2007 - 07:48

Emmy:

Hallo globetrotters!
    Een goed vervolg van jullie reis toegewenst in het nieuwe jaar!
    Veel plezier en dat er nog maar veel mooie verhalen en fotos mogen volgen!

Groetjes!

• 02 Januari 2007 - 08:27

Willy:

Hoi Doortje en Jesse,
    Gelukkig en avontuurlijk 2007!

Geweldig wat jullie allemaal meemaken, en dat wij op deze manier kunnen mee genieten.

Veel gezondheid en geluk op deze indrukwekkende reis.

Groet uit Weesp.

• 02 Januari 2007 - 14:43

Trix:

Tja in vergelijking tot jullie verhalen is alles zo saai.. Nee hoor was echt weer heerlijk al die feestdagen! Heel veel moois in dit nieuwe jaar en pas goed op jezelf

• 02 Januari 2007 - 15:43

Linda:

Een heel goed en gezond nieuwjaar toegewenst! Leuk om weer een verhaal te lezen van jullie geweldige reis!
    Liefs, Linda

• 02 Januari 2007 - 17:36

Anke:

Ik heb genoten van jullie laatste belevenissen!! Ik vraag me af of jullie als je China "uit" bent nog zulke extreme dingen zult meemaken als in dit land. Ik vind het vooral boeiend, dat jullie ook zoveel chinezen écht spreken.Alle goeds voor de komende tijd. Heel veel liefs Anke

• 03 Januari 2007 - 21:29

Thomas:

Hey Jesse en Doortje!
    Een heel erg goed en gelukkig 2007 toegewenst vanuit Delft. Erg leuk om al jullie verhalen te lezen, jullie maken erg veel mee zeg! Trouwens ook mooie foto's, ook leuk om te bekijken.

Veel plezier en geniet van elke dag!

Thomas

• 04 Januari 2007 - 12:19

Jona:

Gelukkig nieuwjaar alsnog! Ik volg jullie verhalen, wat schrijven jullie trouw.... Echt mooie foto's, vooral die van ragon's Backbone Terraced Ricefields' vond 'k prachtig.
    Hier in huis is alles dik in orde, Linda is lief en heel makkelijk en mijn nieuwe buurman is supervriendelijk en enthousiast en lijkt een waardige opvolger van Suzanne. Ik ben druk bezig met mijn scriptie en Thuy-Vy missen; we zijn over de helft nu!
    Blijf vooral schrijven en foto's posten, tof te lezen en zien!
    Liefs!

• 04 Januari 2007 - 14:27

Carrlton Inees:

Gelukkig nieuw yari en het beste met jullie avontuur

• 04 Januari 2007 - 16:45

De Beer:

He Door en Jesse,

Ik zag vandaag de post en jullie kaartje lag erbij.
    Deed er twee weken over, dus nog redelijk snel denk ik, zo met de feestdagen. Echt leuk dat jullie blij zijn dat jullie naar Zuid-West China zijn gegaan.
    Ik hoop dat jullie verdere reis naar andere landen net zo leuk is.
    Jullie nog de beste wensen, en veel plezier.

Eelco

• 05 Januari 2007 - 16:01

Hugo:

De beste wensen voor 2007! Prachtige foto's, mooie verhalen, smakelijke rij hangende ganzen. Lijkt me apart om door blinden te worden gemasseerd. Hoe vaak zeiden zij: 'Oeps, sorry'?

• 06 Januari 2007 - 19:28

Zus Soof:

Hee Lieverds!

Echt hardstikke leuk om weer even een verhaal te lezen! Ik ga straks jullie foto's bekijken. Ik ben hardstikke benieuwd! :D

Geniet ervan met z'n tweeën!

Kussen en liefs,

Soof

• 07 Januari 2007 - 10:59

Jeroen:

Door & Jesse,

Voor jullie een 2007 met veel nieuwe indrukken en ervaringen gewenst! Wat hebben jullie het leuk en wat een indrukwekkende foto's. Geniet ervan!!

Groetjes.

P.s. Jesse ben je al apart gemotoriseerd vervoer tegen gekomen?

• 08 Januari 2007 - 00:22

Roald:

Beste Wensen uiteraard en dat jullie maar heel veel meer unieke indrukken mogen opdoen de komende maanden!!

Mooie foto's wederom en ben erg benieuwd naar de opgesomde lekkernijen ;-)

Have fun!

• 08 Januari 2007 - 09:42

Maaike Verbrugge:

Hai Doortje,
    Wat een schitterende foto's en wat een boeiende verhalen! Ik wens jullie samen een fantastisch en onvergetelijk 2007 toe!
    Maaike

• 08 Januari 2007 - 12:53

Anke:

Zojuist zag ik jullie laatste foto's Geweldig! In Laos was ik in maart 2000. Leuk dat jullie daar nu ook zijn We praten er t.z.t.hopelijk wel over!!!! Veel liefs,Anke

• 09 Januari 2007 - 07:56

Alex De Goeij:

Hey die Jesse,

nog op de valgreep een gelukkignieuwjaar! het zijn al hele mooie verhalen en zo te zien hebben jullie het goed naar jullie zin. nog veel plezier. gr ALex

• 02 December 2007 - 14:13

Jacky :

hi,this is jacky.
    happy to visit your pages.
    the picture reminded me of the happy time we spent together :)
    now i am in paris,working for Olivier Follmi,a french photographer,as an assistant.
    everything is fine here.
    wish everything is going well on your side!
    and welcome to yuanyang again!
    jacky