Dolfijnen...dichtbij - Reisverslag uit Kratié, Cambodja van doortjejesse - WaarBenJij.nu Dolfijnen...dichtbij - Reisverslag uit Kratié, Cambodja van doortjejesse - WaarBenJij.nu

Dolfijnen...dichtbij

Door: Jesse en Door

Blijf op de hoogte en volg

04 Februari 2007 | Cambodja, Kratié

28 jan. Het passeren van de laotiaans-cambodiaanse grens ging vrij gemakkelijk...maar toen moesten we nog wachten op de cambodiaanse busjes waar we in moesten. Toen ze eindelijk waren aangekomen en alle tassen op het dak gebonden waren gingen we richting Strung Streng. Daar zouden we over moeten stappen op een luxe bus. In Strung Streng zei de chaffeur dat we eerst gingen lunchen, dus wij werden met z'n allen een restaurantje ingeloosd en gingen wat eten. maar na twee uur was de bus er nog niet. dus wij vragen aan de man van de organisatie. toen kregen we te horen dat de bus stuk was. hieraan merk je duidelijke cultuurverschillen met Nederland. In Nederland zou je over zoiets worden ingelicht, maar hier wachten ze net zo lang totdat je als 'klant' zelf gaat vragen. Een beetje in de trant van "zolang er niet over gesproken wordt, is het probleem er niet". Na wat aandringen en zeuren kwam de bus (20 min later) voorrijden. Achteraf gezien zijn we er niet zeker van of de bus echt stuk was, of dat het een manier was om extra geld te verdienen door alle touristen in het restaurant te laten eten. Want het schijnt hier in Cambodja een en al corruptie en vriendjespolitiek te zijn. De rest van de reis naar Kratie ging heel goed. Maar uiteindelijk zijn we de hele dag van 8 uur 's ochtends tot 7 uur 's avonds op pad geweest. waarvan we misschien 5 uur in een rijdende bus hebben gezeten.

29 jan. Heel vroeg opgestaan en met Anne-Lize (Nederlandse) en Fezz (Amerikaan) een Dolfijnentrip geboekt. Vanuit Kratie reden we (achterop bij een motorboy) in noordelijke richting de mekong af omdat je de dolfijnen daar het best kan spotten. Alleen de brommerrit was al erg mooi, door dorpjes en langs tempels. Vervolgens met een bootje de Mekong op. Het duurde eventjes, maar uiteindelijk hebben we een aantal keren dolfijnen gespot. Veel dichterbij (dit keer op 10 a 20 meter afstand) dan toen we in Laos waren. Het was moeilijk om de dolfijnen op de foto te krijgen, maar het is een keer gelukt. Zie:

Daarna terug naar Kratie en daar de bus gepakt naar Pnom Phen.

• 04 Februari 2007 - 11:31

Petra:

Hoihoi! Nou ben ik toch wel benieuwd, heb ik een verhaal gemist? Want ik zag ook foto's van schedels en een kapper, en ben benieuwd waar die van zijn... xx petra

• 11 Februari 2007 - 20:03

Yolbert:

Jesse heeft zich boeddhistisch laten knippen?! Met dolfijnen kun je ook spreken. Hebben jullie dat ook gedaan? Ze hebben vooorspellende gaven!